Werelddag voor migranten en vluchtelingen

In zijn boodschap voor de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen refereert paus Franciscus aan een profetisch beeld van het toekomstige Jeruzalem van de profeet Jesaja. In dit Jeruzalem staan de poorten altijd wijd open zodat mensen uit de hele wereld binnen kunnen komen om de stad met hun gaven en talenten te verrijken. De Kerkt vierde de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen op zondag 25 september.

De paus opent zijn boodschap met een tekst uit een brief van Paulus: “Wij hebben hier geen blijvende stad, maar zijn op zoek naar de stad van de toekomst” (Heb. 13, 14). Wij worden allen opgeroepen om nu al te bouwen aan deze toekomstige stad. En hoewel we nog ver daar van verwijderd lijken moeten wij de moed niet verliezen. “In het licht van hetgeen wij in de tegenspoed van de laatste tijd hebben geleerd, zijn wij geroepen onze inzet te vernieuwen voor de opbouw van een toekomst die meer beantwoordt aan Gods plan:een wereld waar allen in vrede en waardigheid kunnen leven.”

Paus Franciscus roept op om samen met migranten en vluchtelingen te bouwen aan de toekomst en dat betekent ook: ‘…

Lees de hele boodschap van de paus voor de werelddag voor migranten en vluchtelingen.

Religieuzen zetten zich van oudsher al in voor migranten en vluchtelingen. Lees meer hierover

bron: KNR

beeld: De poorten van Jeruzalem open zetten om de gaven van de vreemdelingen te ontvangen. foto: Levi Meir Clancy /unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *