Achtergrond pausbezoek aan Bahrein

De apostolisch vicaris van de Heilige Stoel voor Zuid-Arabië, Paolo Martinelli, heeft de continuïteit van dit bezoek benadrukt met het bezoek aan Abu Dhabi in 2019. Het gaat om het bevorderen van goede relaties op basis van het algemeen belang. Een kerk van migranten en een minderheid zou kansen kunnen bieden om een ​​”open huis” voor iedereen te zijn.

De reis van Franciscus naar het Koninkrijk Bahrein brengt de paus terug naar de Arabische regio die hij drie jaar geleden bezocht, in februari 2019 in de Verenigde Arabische Emiraten.
Samen met de imam van de Al-Azhar Universiteit, Ahmad Mohammad Al-Tayyeb, ondertekende de paus het Document van Broederschap in Abu Dhabi (Dat werd later een belangrijke bouwsteen voor de encycliek Fratelli Tutti.)
In Bahrein zal de paus worden ontvangen in een land waar de sjiitische vorm van de Islam in de meerderheid is.

Paolo Martinelli – apostolisch vicaris voor Zuid-Arabië, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Oman – benadrukt voor Radio Vaticaan, de continuïteit ziet tussen deze twee apostolische reizen.

“Dit bezoek aan Bahrein heeft veel te maken met dat aan de Emiraten. Het bezoek van Francis aan Abu Dhabi was een zeer belangrijke gebeurtenis niet alleen voor de Kerk, maar ook voor de samenleving. Het ging om thema’s als: bevorderen van interreligieuze dialoog, vreedzaam samenleven, het delen van spirituele waarden en de mogelijkheid tot goede relaties tussen mensen van verschillende religies en een meer humane en broederlijke samenleving. Dat kwam tot uiting in de ondertekening van het grote profetische document over menselijke broederschap, ondertekend in Abu Dhabi door de paus en de grootimam van Al-Azhar.”

Van Abu Dhabi naar Bahrein

Je kunt de reis naar Bahrein dus alleen begrijpen als je ook het bezoek aan Abu Dhabi meetelt, zegt Martinelli: “Ik zou zeggen dat deze bijeenkomst in Bahrein verstaan moet worden in de context van het bezoek aan Abu Dhabi. Het biedt de gelegenheid heeft om wat met Abu Dhabi werd begonnen verder te verdiepen en opnieuw te bekijken, en het kan dus echt een heel belangrijk moment zijn. We bevinden ons zeker in een ernstige historische situatie. Het conflict in Europa is duidelijk iets dat over de hele wereld wordt gevoeld, en daarom geloof ik dat deze ontmoeting van de paus cruciaal is voor het bevorderen van vrede en echte verzoening. Daar kan een sterke inspiratie van uitgaan.”

Impuls voor een nieuwe visie op internationale betrekkingen

“De Golfregio geeft een beeld van een gemengde samenleving, die bestaat uit veel verschillende culturen en veel verschillende spiritualiteiten. Deze reis kan een impuls zijn voor het herwaardering van internationale betrekkingen en voor goede relaties. Het kan stimuleren in de zoektocht naar een goed leven voor iedereen, waardoor het mogelijk wordt om te ontdekken hoe verschillen, een rijkdom kunnen zijn en geen obstakel. Deze reis komt op een moment van grote wereldwijde zorgen, maar de kern is het idee dat vrede, verzoening en ondersteuning voor een goed leven voor iedereen, mogelijk is, een betekenis die verder gaat dan de Golfregio.

bron: (Vaticaan nieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *