Oudste abdij van Brabant verliest drie broeders in één week

bron: Brabants Dagblad, Tom Vos

Hij slaapt nog goed, maar de abt van Berne heeft veel aan zijn hoofd. Door drie sterfgevallen binnen ruim een week is het aantal broeders teruggelopen naar twaalf. Dat is nog maar een van zijn zorgen.

Over een jaar zit zijn ambtstermijn er sowieso op, abt Denis Hendrickx wordt dan 75 jaar. Dan zal hij bij de generaal abt in Rome zijn ontslag moeten aanbieden. Maar gaat hij het laatste jaar wel volmaken? Want Hendrickx is getroffen door waarschijnlijk long covid. ,,Ik ben al een tijdje niet meer echt fit. Vooral moeheid speelt een rol. Ik ga vroeg naar bed omdat ik het anders niet volhoud.”

Daarbij komen ook nog zorgen die hij aan zijn hoofd heeft. Wat is überhaupt de toekomst van Berne in Heeswijk-Dinther? Medio februari verloren de norbertijnen drie medebroeders binnen een dikke week. Weliswaar op hoge leeftijd, maar toch. Theo Kennis (91) en Piet van Dongen (87) waren tot kort voor hun overlijden nog behoorlijk betrokken bij de activiteiten van de abdij. Theo van de Vossenberg (93) verbleef al geruime tijd in zorgcentrum Laverhof, tegenover de abdij.

Door hun overlijden wonen er op dit moment nog maar twaalf officieel ingetreden norbertijnen in de oudste abdij van de provincie Noord-Brabant.

Lees het volledige artikel in het Brabants Dagblad

beeld: brabantsejuweeltjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *