Journalistiek in diskrediet?

Journalistiek is wereldwijd een gecorrumpeerd beroep geworden, dat beweert althans de Britse journalist Nick Davies begin vorig jaar in zijn boek ‘Flat Earth News’.
Op 21 januari zal deze auteur de hoofdspreker zijn op het KIM-college 2009. Hij zal daar zijn bevindingen toelichten aan de hand van actuele ontwikkelingen.

Lijden de Nederlandse media aan hetzelfde euvel? Daarop zoeken wetenschappers van de Radbouduniversiteit een antwoord. Zij hebben een deel van Davies’ onderzoek in Nederland herhaald.
Stog genoeg voor een interessante middag en een boeiend debat.

Het KIM, het Katholiek Instituut voor Massamedia wil een forum zijn voor reflectie op journalistiek en media. Het is een ontmoetingspunt voor ieder die nauw betrokken is bij journalistiek en media. Het KIM streeft ook naar een bredere discussie over de maatschappelijke rol van de media. Het KIM organiseert lezingen en gedachtewisselingen over actuele thema’s op het terrein van journalistiek en media. Het meer zichtbaar maken van kwaliteit en kwaliteitsmaatstaven van de media staat daarbij voorop.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar: www.kimforum.nl

Niet gecategoriseerd