Australische samenvatting van het overleg van 2024

Bijdrage aan de zitting van van de Wereldsynode aanstaande oktober

Van februari tot april 2024 vond er overleg plaats op nationaal en lokaal (diocesaan) niveau in Australië en de rest van de wereld. In Australië coördineerden bisdommen het overleg op lokaal niveau, dat reflecteerde op relevante hoofdstukken van het Syntheserapport en zich concentreerde op “Hoe kunnen we de gedifferentieerde medeverantwoordelijkheid in de missie van alle leden van het Volk van God vergroten?”

Het Nationaal Centrum voor Pastoraal Onderzoek coördineerde ook een overleg met gevestigde organisaties, die nadachten over de relaties tussen kerken, groeperingen van kerken en de bisschop van Rome. Samenvattingen van hun overwegingen werden ontvangen van 25 geografische bisdommen en van drie eparchies van de Oosterse Kerk. Er waren nog eens 13 samenvattingen van organisaties.

Op basis van de ontvangen samenvattingen heeft de NCPR een rapport van acht pagina’s ontwikkeld. Dit Samenvattend Rapport is op 15 mei 2024 ingediend bij het Secretariaat-Generaal van de Synode. Het rapport is hier beschikbaar .

Een aantal bisdommen kozen er ook voor om optioneel een getuigenis van hun synodale reis op te nemen. Deze getuigenissen zijn verzameld en naar het secretariaat-generaal gestuurd. Een kopie van deze getuigenissen is hier beschikbaar .

Sommige bisdommen hebben ervoor gekozen de samenvattingen van hun diocesane reflecties te publiceren. Waar bisdommen ons op de hoogte hebben gesteld van de publicatie van hun samenvattingen, vindt u de details hieronder. Er zullen meer samenvattingen worden gepubliceerd zodra deze beschikbaar komen.

bron: cathnews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *