Kerken kijken 2009 in Utrecht

Op 4 juli 2009 is er de hele dag verschillende religieuze muziek te horen en te zingen.
De dag begint om 10.00 uur in de Pieterskerk met het zingen van de lauden van de St. Maartenstranslatie door het Gregoriaans Koor Utrecht. Aansluitend is er een workshop Gregoriaans zingen door de Vrouwenschola. Deze workshop wordt afgesloten met een gezongen middaggebed.
Daarna is er in de Augustinuskerk een concert van cantorij Cantemus Domino. In de doopsgezinde kerk is er vervolgens een workshop Taizé-liederen zingen.
De dag wordt afgesloten met een orgelconcert in de Domkerk in het kader van de zaterdagmiddagmuziek. Wouter Koelewijn geeft een concert met de titel ‘Bach’s jonge jaren’. De hele dag is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.
Meer informatie en programma: www.kerkenkijken.nl.

Niet gecategoriseerd