De nieuwe Roerom is uitgekomen

Een maand is alweer voorbijgevlogen en  dus heeft u een nieuwe Roerom verdiend. Natuurlijk moet de redactie van deze site objectief blijven, maar eerlijk is eerlijk het is weer een boeiend nummer geworden.

Een overzicht in grote lijnen, voor de details moet u het blad zelf lezen (er kunnen nog altijd abonnees worden ingeschreven).
We vinden in het nieuwe nummer artikelen over actuele heiligen: Maria (oktobermaand) en Peerke Donders, wiens 200e geboortedag in deze dagen wordt gevierd. Tilburg is dus weer eens in het nieuws. Gedreven mensen komen we volop tegen in dit nummer: Joost Koopmans zwaait er twee uit die naar Zuid Amerika gaan en Franck Ploum stelt -in de wereldmissiemaand- de vraag naar het hedendaags missioneren aan de orde. De vraag naar zin en onzin van de reorganisatie in de Nederlandse parochies houdt verschillende schrijvers bezig. U leest erover in de column, in een artikel van hoofdredacteur Peer Verhoeven en in een reactie van lezers. Hun verhalen verraden waar het hart van De Roerom ligt: dicht bij mensen en dicht bij hun geloof van iedere dag. Verder de vaste rubrieken, gedichten, teksten om bij stil te staan. En… een nieuw gezicht: Paulien van Bohemen is aan een deeltijdstudie theologie/levensbeschouwing begonnen in Tilburg. Zij nodigt ons uit om de komende maanden haar te volgen op haar leerpad. Voor uw reacties houdt zowel de redactie van deze site, als de redactie van het blad  zich aanbevolen.

Niet gecategoriseerd