Nieuws van de Mariënburgvereniging

Iedere lezer van De Roerom zal weten dat de Märiënburgvereniging bestaat en dat deze vereniging ons na verwant  is. De Mariënburgvereniging heeft nu enkele initiatieven genomen die de moeite van het vermelden waard zijn.

 

congres
Allereerst is er op 31 oktober het jaarlijkse congres in Amersfoort, een tiental meters van het station verwijderd.
Het begint om 9,45 en duurt tot 16.00 u. Het thema is: Vrijheid en verantwoordelijkheid, een hoogst actueel onderwerp voor onze tijd. Verdere informatie

 

de nieuwe voorganger
In het laatste nummer van de Vereniging zit een special ingesloten die bijzondere aandacht vraagt. De nieuwe voorganger. Op 12 pagina’s geven de auteurs een aantal notities die verder doordenken op vragen over het ambt in de kerk en die mn. ook doorgaan op de bekende brochure van de Domincanen over ” Ambt en kerk”. Prima informatie om ons meer bewust te maken van de situatie. Deze brochure kan bij de Mariënburgvereniging besteld worden.

 

samenwerking Time Out
Het laatste dat we vermelden is een samenwerkingsproject dat van  de grond is gekomen tussen de Mariënburgvereniging en de Stichting Leve de Kerk. Deze laatste Stichting heeft een brochure uitgegeven die parochies wil helpen die een beetje zijn vastgelopen in hun werken aan een open en gastrvrije kerk. Deze brochure heeft de titel “Time Out”, even stilstaan en bezinnen waar we staan.
De Mariënburgvereniging vraagt nu aan alle afdelingen om deze brochure aan de orde te stellen, want een open en gastvrije kerk gaat ook deze vereniging ter harte. Leve de Kerk werkt daar natuurlijk van harte aan mee en heeft ook een helpdesk ingericht. Meer weten? Misschien ook iets voor uw eigen parochie, of voor uw werkgroep om nieuw leven op te doen?

 

Landelijke Ontmoeting voor Roeromlezers
U weet toch nog wel dat De Roerom op zaterdag 21 november, samen met Leve de Kerk en “Op goed gerucht” (een vereniging van jonge predikanten en theologen) een landelijke dag organiseren over de spanning tussen het werken aan je eigen identiteit als gelovige gemeenschap of groep en toch willen open staan gastvrij voor ieder die zich wil aansluiten.
In Utrecht zal dat te doen zijn. Iedere Roeromlezer is van harte uitgenodigd. Meer weten, lees verder

Niet gecategoriseerd