Voorbeeld vindt navolging

Wellicht las u het volgende bericht in een of andere krant:

‘Roepingenles’ om priesters te zoeken

door Twan van Lierop. DEN BOSCH – Pastoor René Wilmink wil jongeren tijdens speciale lessen op school de vraag voorleggen wat hun ‘roeping’ is. Het bisdom Den Bosch hoopt dat ze serieus zullen overwegen voor het priesterschap te kiezen. ,,We gaan katholieke middelbare scholen aanschrijven en verwachten dat ze daarvoor zullen openstaan”, zegt pastoor René Wilmink die verantwoordelijk is voor het roepingenpastoraat in de parochies van het bisdom. ,,Jongeren zijn zoekend en hebben allerlei levensvragen.

uit: Tubantia 31 augustus

 

Misschien dat bij u, zoals bij veel lezers, onmiddellijk de haren overeind gingen staan. ‘Worden de oude ronselpraktijken opnieuw tot leven gewekt?’
Bill Banning (foto), docent levensbeschouwing aan het Oultremontcollege in Drunen, ging eens op onderzoek uit en nam met pastoor Wilmink contact op. De reactie van de pastoor, zo schrijft Banning, was wat genuanceerder van toon dan het krantenbericht. De gastlessen zouden als thema levensoriëntatie hebben: wat wil ik echt met mijn leven?

 

Banning heeft ook aan een aantal van zijn leerlingen gevraagd wat zij van het initiatief van de pastoor vinden. Van de 40 gevraagde leerlingen waren er maar 6 die er niet op zaten te wachten. De overigen waren gematigd tot heel positief in hun reactie.

 

Bill Banning heeft nu, in overleg met de schooldirectie pastoor Wilmink uitgenodigd om zijn kunststukje in twee klassen uit te proberen. Als dat volgens de leerlingen bevalt, (zij belissen) mag hij in alle bovenbouwklassen zijn verhaal komen doen, “zo niet dan houdt het op… Vermoedelijk zal het seminarie er niet vol van raken maar de pastoor kan er zeker aan  bijdragen dat de kerk serieus wordt genomen of wordt afgeschreven. Ik ben benieuwd”, alsdus Banning.

 

Lees het hele verhaal van Bill Banning op de site Tempora  (Laat de pastoor maar in de klas komen)

Niet gecategoriseerd