Opvallende uitspraak Agnes van Ardenne

Het Kerstnummer van MISSIO wereldwijd is verschenen. Misschien is wel een van de opvallendste artikelen in dit nummer een interview dat de Rome-deskundige Frans Wijnands maakte met oud-minister Agnes van Ardenne. Zij woont in Rome en is de Nederlandse permanente vertegenwoordiger bij het FAO, de landbouw en voedselorganisatie van de Verenigde Naties. Zij betrekt de stelling dat de Nederlandse bisschoppen lid zouden moeten worden van de SER. Dat zou een uitstekende weg zijn voor de Nederlandse Kerk om een stevige bijdrage te leveren aan het brede maatschappelijke debat. Ze geeft deze mening naar aanleiding van de nieuwe encycliek van de paus ‘Caritas in Veritate’. Lees het interview op missio.nl


“MISSIO wereldwijd” is een blad met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding: voor € 10 per jaar ontvangt u zes nummers boordevol informatie over en vanuit de wereldkerk. Een prima cadeau-idee voor de komende feestdagen.

foto: missio

Niet gecategoriseerd