Inhoud van De Roerom van juni 2010

 

Traditiegetrouw vindt u op bladzijde 3 aansprekende teksten van hoofdredacteur Peur Verhoeven, deze keer rond het thema: de meimaand is zo vol, zo rijk.
Gerard van Tillo neemt een thema bij de kop dat met de vakantie in zicht wel erg actueel is: reizen.

De rubriek ‘Gedicht Gedacht’ krijgt deze keer wel een bijzonder sprekende betekenis met de publicatie van een gedicht van Nico Tromp over: de nieuwe orde. In de loop van onze 24 jaar heeft De Roerom vele teksten van Nico Trom mogen publiceren, zijn bijdragen aan het beter verstaan van de psalmen zijn onvergetelijk. We herdenken hem in dankbaarheid. 

Samen op pad besteedt weer aandacht aan mensen met een beperking, deze keer in een bijdrage van Annemieke Beekers, geestelijk verzorgster van Dichterbij in Overasselt.

Rob van der Zwam schrijft over Peter Nissen die volgens hem een lange neus maakt naar Benedictus.
Huub Schumachter gaat verder met zijn reeks naar aanleiding van de zeeuwse dominee Klaas Hendrikse die roept dat God niet bestaat: verbeelding van het geheim op een breuklijn?
Jeanne van Leijsen staat stil bij de grote waarde van trouwe vrienden.

Franck Ploum besteedt weer aandacht aan mensen die zich inzetten voor hun medemens in ontwikkelingslanden. Deze keer kijkt hij met Manon Vanderkaa, directeur van Mensen met een missie terug op de projecten en gesprekken die in de aflopende jaargang aan de orde kwamen. 

Uit Tilburg komt een bericht van ons bestuurslid Denis Hendrickx die de expositie opende ‘De naakte kleden’ in het Peerke Donderspaviljoen.

De Roerom is met de stichting Leve de Kerk mede-initiatiefnemer voor een landelijke ontmoetingsdag van mensen die staan voor een open en gastvrije kerk. Op 8 oktober zal deze dag worden gehouden in Utrecht. Lees meer op www.marktplaatsopenkerk.nl

Er is in Museum Kempenland in Eindhoven een boek gepresenteerd met 120 aquarellen van Mariakapellen in Noord Brabant. Zie de website: over religieus erfgoed. Over erfgoed gesproken, in een andere regio van het land, in Zenderen is een museum aan het groeien over het geestelijke en culturele erfgoed van de Karmelieten in Nederland. Ad Wagemaker ging er kijken.

En wat verder weg: Marion Meulenbroek ging op zoek naar heiligdommen in de Sinaï.

Verder de cartoon van Corver (zie boven), vaste columns, aandacht voor parochiekranten en u hebt een beeld van de rijkdom van deze aflevering van de Roerom. En enkel artikel publiceren we hier, maar als u nieuwsgierig geworden, meer zou willen lezen dan raden we u graag aan: wordt abonnee, dat is de beste manier om de voortgang te verzekeren.

Niet gecategoriseerd