Wonder boven Wonder

2 oktober 2010 t/m 30 januari 2011

Het Bijbels Museum presenteert dit najaar de tentoonstelling
Wonder boven Wonder –
Outsiderkunst en bijbelverhalen
.
De tentoonstelling laat bijbelverhalen zien door de ogen van tientallen kunstenaars
met een verstandelijke beperking van zorginstelling de Amerpoort.
Het resultaat: bekende verhalen uit het oude en nieuwe testament zijn getransformeerd
tot kleurrijke en verrassende schilderijen.
Vanuit een onbevangen expressie bieden deze kunstenaars een nieuwe kijk op oude kunst en verhalen
– persoonlijk getint en raak getroffen.

Dagelijks zijn de kunstenaars te vinden in hun atelier Jans Pakhuys, dat onderdeel uitmaakt van de Amerpoort. Hier geven zij hun energie en inspiratie vorm in schilderijen, grafiek, artistieke gebruiksvoorwerpen en cadeaus. Vanaf begin dit jaar schilderen zij bijbelverhalen. Voor inspiratie bekeken de kunstenaars reproducties en bezochten ze enkele musea met religieuze kunst. In het atelier worden bijbelverhalen verteld en voorgelezen. Het verhaal van ‘de ark van Noach’, ‘het Gouden Kalf’ of ‘de geboorte van Jezus’ en nog vele andere verhalen verschijnen in het atelier in uiteenlopende materialen en stijlen op het doek. Na het werk van Leonardo da Vinci goed bestudeerd te hebben, schilderden verschillende kunstenaars hun persoonlijke interpretatie van ‘het laatste avondmaal’. 

 

Komend najaar is een selectie van ruim 40 werken uit het atelier te zien in bijna alle zalen van het Bijbels Museum. Wonder boven Wonder toont unieke kunst van eigenzinnige kunstenaars. Alle werken uit de tentoonstelling zijn te koop. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Amerpoort.

 

Bijbels Museum – Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam
Kinderen t/m 12 jr gratis entree. 
www. bijbelsmuseum.nl.

zie ook onze agenda

Niet gecategoriseerd