‘Dialoog in tijden van onrust’

Op zaterdagmorgen 13 november houdt de Vlaamse historicus prof. Raf de Keyser in Het Steiger in Rotterdam een lezing onder de titel ‘In de voetsporen van Dominicus’. Volgens De Keyser heeft het ontstaan van de dominicanen als reactie op de katharen ons in deze tijd veel te leren.

 

Kenner van de oorsprong van de Dominicanen
Professor Raf De Keyser heeft tien jaar lang reizen begeleid naar het gebied van de katharen in Zuid Frankrijk, het gebied waar in de dertiende eeuw de Orde der Dominicanen is begonnen. 

De katharen vormden een nieuwe religieuze beweging en gaven gedeeltelijk een andere uitleg aan de betekenis van belangrijke geloofspunten. Dominicus ging niet zozeer de strijd met hen aan, maar zocht het gesprek, open als hij was voor de vragen van zijn tijd. 

Dominicus nog steeds actueel
De spanningsvelden die Dominicus in kerk en wereld ontmoette, bezitten een grote actualiteitswaarde. Raf de Keyser – emeritus hoogleraar geschiedenis in Leuven en een begenadigd verteller – wil zijn publiek schetsen hoe de problematiek van de dertiende eeuw als representatief kan gelden voor de hele geschiedenis van het christendom, tot op onze dagen. 

Onder begeleiding van: Jan van Duynhoven o.p., Martin Vijverberg o.p. en Yvon Westhuis. Aanmelden bij: Jan van Duynhoven 

Waar: Dominicaanse parochie St. Dominicus Citykerk Het Steiger, 
Ingang: 1e Nieuwstraathof 2, Rotterdam. 

Wanneer: Zaterdag 13 november 2010, 10.30-13.00 uur. 

Kosten: € 7,50  

Niet gecategoriseerd