Paus Franciscus naar G7-top over kunstmatige intelligentie

Mogen wij een momentje van uw tijd?

De Vaticaanse persdienst deelt mee dat paus Franciscus het voornemen heeft deel te nemen aan de G7-top in de Zuid-Italiaanse regio Puglia van 13 tot 15 juni. Het zal de eerste keer zijn dat een paus deelneemt aan een G7-top, die sinds 1975 regelmatig bijeenkomt en wordt beschouwd als de belangrijkste jaarlijkse bijeenkomst van de leiders van de grote westerse machten.

De Pauselijke Academie voor het Leven organiseerde in 2020 een topconferentie samen met grote mondiale technologiebedrijven zoals Microsoft en IBM, die een document produceerden dat bekend staat als de ‘Rome Call for AI Ethics’. Meer recent wijdde Franciscus zijn boodschappen voor zowel de Werelddag van de Vrede 2024 als de Werelddag van de Sociale Communicatie aan het thema kunstmatige intelligentie.
De Rome Call is gedeeltelijk gebaseerd op wat het document ‘algo-ethiek’ noemt, wat een ethische code voor het digitale tijdperk betekent.“Ondertekenaars hebben zich ertoe verbonden de ontwikkeling van een kunstmatige intelligentie te bevorderen die iedere mens en de mensheid als geheel dient; de waardigheid van de menselijke persoon respecteert, zodat ieder individu kan profiteren van de technologische vooruitgang, eerder dan als enige doel financieel gewin of de geleidelijke vervanging van mensen op de werkvloer”, aldus het document.

De G7-top brengt de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Canada en Japan samen, evenals de Europese Unie.

Dit jaar bekleedt Italië het roulerende voorzitterschap van de G7.

bron: Vatican News / Crux Now

beeld: freepick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *