Simpel kerkzijn

Het lijkt er wel op dat naarmate de crisis in de katholieke kerk groter wordt, de dynamiek van het geloof en van kerkvorming ook toeneemt. Een interessant voorbeeld daarvan troffen we aan bij onze zuiderburen.

Ga eens naar de site van de ‘simplechurch’ en kijk eens rond wat zij te bieden hebben. Misschien kunt u er in uw situatie inspiratie aan ontlenen: http://www.simplechurch.be/wie_zijn_we.htm

We zijn een huiskerk in Zelzate, Oost Vlaanderen in België/Europa. Als huiskerk komen we samen in de huizen, en niet in een groot gebouw.

Voor of na de bijeenkomst drinken we koffie of eten we iets met elkaar.We maken muziek, delen het Woord met elkaar en vieren het avondmaal.

Dat doen we met elkaar, zoals de apostel Paulus het aan de gemeente in Korinte vroeg te doen: Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn (1 Kor. 14:26).

We geloven dat God in ieder van ons iets bijzonders gelegd heeft, zodat we elkaar kunnen opbouwen en daarmee het Lichaam van Christus kunnen versterken.

Daarnaast heeft de Heer ons twee woorden gegeven: Eenheid en herstel. Op deze website kunt u hier verder over lezen. Als u vragen of opmerkingen hebt, kunt u ons natuurlijk altijd mailen.

Ons grootste verlangen is om mensen dichter bij Jezus te brengen, omdat Hij zoveel van ons allemaal houdt. Daarom is het niet onze bedoeling om een kerk met mensen te vullen, maar is het ons verlangen om mensen te vullen met God.

Iedereen welkom

Jean-paul Goethals & Gerry Goossens.

Niet gecategoriseerd