Nationaal directeur Missio, Ben Pex, ontslagen


Kardinaal Dias, de prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie voor de Volkeren, heeft per 1 januari als nationaal directeur van Missio Nederland benoemd: Edward Kimman sj onder gelijktijdig ontslag van father Ben Pex van de congregatie van Mill Hill. De benoeming van Kimman geldt tot 2015. Kimman is geen onbekende in katholiek Nederland, eerder was hij secretaris generaal van de Nederlandse Kerkprovincie. 

bron: persbureau Fides Rome

 

 

Uit de kringen van Missio vernemen we  dat father Pex duidelijk had aangegeven bereid te zijn om een tweede termijn van vijf jaar als directeur van Missio aan te nemen. ‘Rome’ heeft anders beslist. 

De achtergronden van deze stap liggen waarschijnlijk in een verschil van inzicht in de wijze waarop  de internationale Missio-organisatie openheid verschaft in de verantwoording over projecten in de bisdommen overal ter wereld. Pex is een overtuigd voorstander van een transparante aanpak zoals die van een eigentijdse fondswervende organisatie in Nederland mag worden verwacht.
Onder zijn leiding heeft Missio Nederland een fikse gedaanteverandering ondergaan. Een nieuwe stijl van presenteren van de doelen van Missio, sprekende projecten in de Wereldmissiemaand, het opzetten van een netwerk van Missio-contactpersonen, een vernieuwde aanpak via de eigen websites (missio.nl en klap.net) en de uitgave van het blad Missio Wereldwijd, in samenwerking met Missio Aachen, Kontinente. 

Niet gecategoriseerd