Wie krijgt de Gouden Peerke?

De Stichting Peerke Donders in Tilburg reikt ieder jaar een onderscheiding uit aan iemand, een persoon of een instelling die zich bijzonder heeft ingezet voor de hedendaagse Werken van Barmhartigheid.

De eerste keer, vorig jaar, werd de onderscheiding toegekend aan het Tilburgse Rode Kruis b.g.v.zijn 100jarig jubileum. Ook dit jaart zal de Gouden Peerke weer worden toegekend. Er kunnen nog steeds voorstellen worden ingediend bij het bestuur van de Stichting van mensen of instellingen die in aanmerking kunnen komen.
De prijsuitreiking vindt plaats op 27oktober a.s.dat is de geboortedag van de zalige.

 

verwarring

In Tilburg is verwarring ontstaan doordat een stel “grappenmakers” zich meenden te kunnen permiteren om valse berichten de wereld in te sturen: Zo zouden een bakker, een webdesigner en een politica zijn genomineerd.
De voorzitter van de Peerke Dondersstichting, pastopor Dennis Hendrickxs verzekerde ons dat er nog geen voordracht is gemaakt, dat heeft nog alle tijd, gezien der datum van de prijsuitreiking. Goede ideeën over wie de prijs zouden verdienen zijn nog steeds welkom: een mail is voldoende

 

 

 

 

Niet gecategoriseerd