bisschop Ernst

Zondag 26 juni Leo Fijen sprak met mgr. Ernst
Bisschop Ernst, 94 jaar, waarvan 70 jaar priester en meer dan 40 jaar bisschop. Voor het eerst sinds jaren een langer gesprek met deze bijzondere priester. En Huub Ernst blijft wie hij is: precies, zorgvuldig, rustig, weloverwogen, volstrekt in balans, maar ook met een twinkeling in zijn ogen en gevoel voor humor. Hij noemt zich met de glimlach op zijn gezicht ‘een kerkelijke vrijwilliger’. Want mensen kunnen een beroep op hem doen om in te springen bij eucharistievieringen. Op zijn 24e werd hij tot priester gewijd, op zijn 94volgt hij die roeping nog voluit en op een bewonderenswaardige manier. ‘Ik heb geleerd dat geloof je bevrijdt van angst. Als ik me toevertrouw aan de Heer, als ik me geef, ervaar ik dat de Hand van God me beschermt’, zo verwoordt hij zijn diepe geloof. Met Leo Fijen praat hij over het ouder worden, opmerkelijke momenten uit zijn leven, zijn ouders én de kern van het priesterschap. 

Bekijk het gesprek

Niet gecategoriseerd