Begin van de 26e jaargang

De abonnees van De Roerom hebben intussen het eerste nummer van de 26e jaargang op hun deurmat gevonden.

Het is een nummer vol actuele, imnteressante artikelen. We geven u hier een voorproefje, wilt u meer neem dan een abonnement (aanbevolen, kosten slechts € 22,50 per jaar 10 nummers).

Deze maand is er iets te lezen over kerksluiting, omwille van de actualiteit heeft de redactie van deze site het aangeduid als artikel van de maand, u kunt het op deze site lezen.
Verder schrijft Joost Koopmans over het tweerichting verkeer dat steeds meer op gang komt tussen de kerk in het westen en de jonge kerken: ordes en congregaties in die jonge kerken sturen steeds meer mensen naar hier, niet om in het priestertekort te voorzien maar om bij te dragen aan internationalisering en vitalisering van oude religieuze instituten.
De VPW, Vereniging voor Pastoraal Werkende bestaat 40 jaar. Annemiek Beekers, geestelijk verzorger schrjft er over (zie ook www.vpwinfo.nl. Marion Meulenbroek die regelmatig haar belevenissen bij Bedoeïen in het Middenoosten deelde schrijft haar laatste artikel. U kunt haar blijven volgen op http://marionmeulenbroek.wordpress.com
Frank Ploum is teruggetreden als redactielid maar gelukkig blijft hij wel artikelen aanleveren. In de nieuwe jaargang wil hij het thema Schrift en Krant regelmatig belichten. Henk Peters schrijft een artikel onder de intrigerende titel: passerende theologie, over de Hoge Steengemeente in Langenboom.
Daarnaast nog allerlei vaste rubrieken, dus weer volop de informatie in dit nummer. Met name voor wie bezinning zoekt kan op vele pagina’s terecht. 

 

Niet gecategoriseerd