Dag van het Jodendom

Op 17 januari 2012 wordt voor de vijfde keer de Dag van het Jodendom gehouden in Nederland. Het eerste lustrum! Dit initiatief wil Rooms-katholieke gelovigen kennis laten maken met de Joodse wortels van het christendom. Tevens biedt de dag een uitstekende kans voor dialoog met Joodse gemeenschappen.

Thema
dit jaar is ‘Zorg voor de naaste’. Hoe gaan wij als christenen en Joden om met de individuele mens in onze geëconomiseerde maatschappij? Hoe gaan we om met zieken, gedetineerden, dak- en thuislozen, uitgeprocedeerde asielzoekers? Wat is de waarde van het individu?

Er is een special verschenen over de Dag van het Jodendom 2012. In deze special vindt u artikelen en columns van o.a. mgr. Gerard De Korte, Mgr. Herman Woorts, opperrabijn Binyomin Jacobs en Sasja Martel. Vanuit Joods en christelijk perspectief beschrijven zij de zorg voor de naaste met specifieke aandacht voor gedetineerden en rouwenden.
Via het secretariaat van Dag van het Jodendom kunt u extra exemplaren van deze special  gratis aanvragen. U kunt ook de vernieuwde website van Dag van het Jodendom bezoeken boordevol informatie en praktische informatie: www.dagvanhetjodendom.nl.
Hopelijk biedt dit katern u aanknopingspunten om de Dag van het Jodendom op of rond 17 januari 2012 in uw eigen parochie of kerklocatie te organiseren. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat van Dag van het Jodendom via info@dagvanhetjodendom.nl.

Drs. Günther Sturms
Projectcoördinator Dag van het Jodendom

Niet gecategoriseerd