Nieuw Bestuur aangetreden

Sinds gisteren 25 april heeft de Stichting De Roerom een nieuw bestuur. De Stichting is 26 jaar geleden in het leven geroepen om de uitgave van het blad mogelijk te maken. Eerder was het zittende bestuur tot de conclusie gekomen dat een nieuwe opzet van het bestuur wenselijk was, meer compact en mensen die minder reiskilometers zouden hoeven te maken. Alle bestuursleden hebben in februari 2011 hun zetel ter beschikking gesteld. (Zie  ons bericht van juni 2011 bgv van 25 jaar Roerom) Penningmeester Jan de Beer en voorzitter Bart Verreijt bleven -demissionair-  aan om de

belangen te behartigen en de continuïteit te garanderen.

In een gezamenlijke vergadering van allen die direct bij de redactie, productie en bestuur van De Roerom zijn betrokken, heeft gisteren het nieuwe bestuur de teugels overgenomen.Scheidend penningmeester Jan de Beer diende allereerst het financiële overzicht in over het afgelopen jaar. Dat werd, na  zijn toelichting door het scheidend bestuur goedgekeurd met grote dank voor alle inspanningen die Jan vanaf het begin van De Roerom heeft gegeven. Hij zal in goed overleg de nieuwe penningmeester Piet Voermans uit Oss wegwijs maken in de boeken van de Stichting. In ieder geval kan de nieuwe penningmeester beginnen met een gezonde financiële situatie. Naar een secretaris wordt nog gezocht.

Daarna overhandigde scheidend voorzitter Bart Verreijt de voorzittershamer aan zijn opvolger Henk Peters, eveneens uit Oss. Hij dankte Henk dat hij zich voor de voorzittersfunctie beschikbaar heeft gesteld en hij wenste het nieuwe bestuur en de redactie alles succes en creativiteit voor de komende tijd nu De Roerom in een nieuwe context zijn opdracht gaat realiseren.

Een kleine 3000 abonnees verwachten veel van De Roerom, in het bijzonder in een tijd waarin de officiële kerkelijke instanties hun communicatie steeds meer laten zitten. Gelukkig dat ons blad bestaat en weer met enthousiasme aan de 27e jaargang gaat beginnen in september! Oud-voorzitter Bart Verreijt verzorgt sinds de start van de website als webmaster de internettak van De Roerom. Hij zal dit blijven doen. Het nieuwe bestuur zal stappen zetten om de redactie van deze site, die nu uit twee personen bestaat, uit te breiden. 

Kortom: De Roerom speelt zijn rol ook in de toekomst en zal u bij de tijd blijven informeren.

Enkele foto’s van de aanwezigen bij deze overdrachtsvergadering: (als u de cursor op de foto  zet, ziet u de toelichting bij de foto)

het nieuwe bestuur

 
enkele redactieleden      
 
Niet gecategoriseerd