Reactie van Moslimzijde op de moord op pastoor Hamel in Saint-Étienne-du-Rouvray (Fr.)

Broeder Jan Heuft van de Witte Paters is regelmatig te vinden in de kolommen van De Roerom.
Hij werkt al meer al meer dan 30 jaar als missionaris in Algerije. Daar werkt hij samen met gematigde moslims om de nood van armen en verschoppelingen te lenigen. Van zijn ervaringen houdt hij ons op de hoogte.

Nu informeert hij ons over een reactie die hij van een bevriende moslim ontving bij het nieuws van de moord op pastoor Hamel uit het Franse Saint-Étienne-du-Rouvray. Een bemoedigendi signaal dat ons helpt om niet in eenzijdige en voortijdige oordelen te vervallen.

Beste Jan,

Ik richt me tot u en sta erop om mijn sterke veroordeling uit te spreken van de moord op pastoor Hamel  en alle christenen van de wereld mijn oprechte soldariteit en compassie te betuigen. Ik hecht er ook aan om te zeggen dat het voor ons moslims niet meer genoeg is om dergelijke handelingen na de gebeurtenis te veroordelen en te stellen dat  de auteurs ervan niet de islam vertegenwoordigen. Voortaan moeten wij het initiatief nemen de oorlog te verklaren aan de djihadisten en door daden het werkelijke gezicht van de moslims te laten zien, te beginnen met het erkennen van het recht van niet-moslims om hun godsdienst in onze landen in vrijheid te kunnen beleven en uit te oefenen.

 

Niet gecategoriseerd