Zinsverband Breda: bijbelse inspiratie voor hedendaagse zinzoekers

zinsverband web2

Onder het motto religie leeft, brengt de Bezieling in de rubriek ‘Samen Lokaal’ informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: Zinsverband Breda. De stichting zoekt antwoorden op zingevingsvragen vanuit de bijbelse traditie.

Op de voorkant van de najaarsfolder 2016 van Zinsverband staat:

“Traditie is niet het aanbidden van as, maar het doorgeven van vuur.” (Gustav Mahler)

Lees de Bijbel niet met een starre blik, maar benader de tekst vanuit zijn dynamische ontstaansgeschiedenis. Dat kan aan de Bijbelverhalen opnieuw betekenis geven. Met die visie in het achterhoofd probeert Zinsverband antwoorden te vinden op zingevingsvragen, levensvragen en actuele gebeurtenissen.

De stichting is een initiatief van Ekklesia Breda en bureau Mamre en biedt de komende maanden een keur aan lezingen en activiteiten. De programmering van Zinsverband is onder te verdelen in vier pijlers: liturgie en pastoraat, leerhuis en verdieping, bezinning en schoonheid, bewustwording en engagement.

Een greep uit het aanbod: Huub Oosterhuis komt zijn nieuwste boek Wolf en Lam presenteren, in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten  verzorgt  de directeur van Stichting Vluchteling een mensenrechtenlezing, er is een leerhuis over de wording van het christendom en een muzikaal programma over Hildegard van Bingen en een schrijfactie voor Amnesty.

Het complete programmaoverzicht, de mogelijkheid tot  opgave en de locaties van de diverse activiteiten vindt u op:

www.zinsverband.nl

bron: de bezieling.nl

Niet gecategoriseerd