Duitse misbruikspecialist adviseert priesteropleidingen

De Duitse jezuïet en psychotherapeut Hans Zollner, bekend om zijn strijd tegen seksueel misbruik in de kerkelijke instellingen, werd door paus Franciscus aangesteld als raadgever van de Congregatie voor de Clerus.

Zollner doceert psychologie aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome en staat ook aan het hoofd van het Centrum voor Kinderbescherming in Rome. Eerder was hij door de paus aangesteld als lid van de Vaticaanse commissie voor de bescherming van kinderen. Met de benoeming wil de paus de preventie van seksueel misbruik versterken, vooral in de opleiding van kandidaat-priesters.

Hans Zollner is medeoprichter van het Katholieke Centrum voor Kinderbescherming, dat met de steun van het Duitse aartsbisdom München en Freising en de Gregoriaanse Universiteit in Rome werd opgericht en sinds 2014 in Rome is gevestigd. Hij is een van de dragende krachten van de Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen, die op vraag van paus Franciscus binnen de Congregatie voor de Geloofsleer werd opgericht.

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig) 

Hans Zollner © SIR
Hans Zollner © SIR

Niet gecategoriseerd