Duitse voorzitter voor Pauselijke Academie Wetenschappen

Paus Franciscus heeft de Duitse professor Joachim von Braun benoemd tot nieuwe voorzitter van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen benoemd. Von Braun is landbouweconoom en directeur van het Centre for Development Research (ZEF) aan de Universiteit van Bonn. Hij is sinds 2012 lid van de academie. Hij volgt de Zwitserse specialist in de microbiologie en Nobelprijswinnaar prof. Werner Arber op.

Specialist ontwikkelingsbeleid

De 66-jarige Joachim von Braun publiceerde over internationale economische ontwikkeling, beheer van hulpbronnen, armoede, landbouwbeleid, geavanceerde technologieën en wereldhandel. Van 2002 tot 2009 stond hij aan het hoofd van Internationaal Instituut voor Voedselbeleid in Washington DC. Eerder was hij ook al economisch adviseur voor verschillende Afrikaanse en Aziatische landen.

Pauselijke Academie 

De Pauselijke Academie voor Wetenschappen werd opgericht door paus Clemens VIII in 1603. De instelling groepeert een 80-tal van de meest prestigieuze wetenschappers uit de hele wereld, onder meer een twintigtal Nobelprijswinnaars. De keuze van de actieve leden is uitsluitend gebaseerd op hun wetenschappelijke en ethische verdiensten, ongeacht hun nationaliteit of geloofsovertuiging.

Bron: VIS/Radio Vaticana

Professor Joachim Von Braun, voorzitter van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen © Joachim Von Braun
Professor Joachim Von Braun, voorzitter van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen © Joachim Von Braun

Niet gecategoriseerd