Crisis in de communicatie Mariënburgvereniging (2)

Reactie van de Bestuurvoorzitter

In reactie op het bericht op de website van De Roerom dat het bestuur van de Mariënburgvereniging van Kritisch Katholieken zijn hoofdredacteur per direct heeft ontslagen, laat het bestuur weten dat de zaak wel wat gecompliceerder ligt.

Aan de basis van dit ontslag liggen conflictueuze verhoudingen binnen de redactie van het Magazine met sterk persoonlijke trekken. Deze culmineerden in een dermate grote onenigheid over een bepaald artikel voor het Magazine dat door een tweetal redacteuren de hulp van het bestuur werd ingeroepen. Pogingen van het bestuur om te bemiddelen liepen op niets uit, met name door de weigerachtige insteek van de hoofdredacteur, waardoor er naast het conflict binnen de redactie ook een conflict ontstond tussen hoofdredacteur en bestuur. Het bestuur restte toen weinig anders dan Tammo ten Berge per 14 augustus te ontslaan als hoofdredacteur.

Vervolgens besloot Ten Berge zelf per direct ook te stoppen als webmaster/redacteur van Mariënburg en als mede-webredacteur van OpZien. Het bestuur hecht er aan te benadrukken dat een en ander geen koerswijziging van Mariënburg betekent, noch intern noch extern. Het bestuur van de Mariënburgvereniging betreurt de hele gang van zaken en voegt hieraan toe dat Mariënburg de heer Ten Berge heel veel dank verschuldigd is voor zijn jarenlange belangeloze inzet in tal van functies en rollen.

Met vriendelijke groet,

 

Harrie van den Akker,

Voorzitter Mariënburgvereniging

Niet gecategoriseerd