Escaperoom in kerk in Cuijk

Het parochiebestuur van de Sint-Martinusparochie in het Noord-Brabantse Cuijk heeft toestemming gegeven om de parochiekerk tijdelijk ook als escaperoom te laten inrichten.

Wat is een escaperoom?

Een escape room is een activiteit waarbij je opgesloten wordt in een ruimte. Aan de hand van puzzels en raadsels zul je een uitweg moeten zien te vinden. Je krijgt hiervoor meestal een uur de tijd.

Waarschijnlijk heb je gehoord van een escaperoom van een van je vrienden of collega’s. Wat is een escape room, hoe is het ontstaan en wat maakt het zo leuk? Wij leggen je graag uit waarom wij er zo enthousiast over zijn.

Lees meer over een escaperoom

De attractie in Cuijk moet extra inkomsten opleveren  voor deSint-Martinusparochie. Een deel daarvan is bestemd voor jongeren uit de regio die aan de Wereldjongerendagen in 2019 in Panama willen deelnemen. Het eerste weekend leverde alvast een paar duizend euro op.

Volgens pastoor Theo Lamers is dit opmerkelijke initiatief een kans tot vernieuwing en om jongeren aan te spreken. Tegelijk biedt dit de kans om een extraatje te verdienen. Het bisdom ’s-Hertogenbosch, waartoe de Sint-Martinusparochie behoort, juicht het toe dat de Cuijkse geloofsgemeenschap probeert op nieuwe manieren mensen te interesseren voor de kerk. Zo’n escaperoom, met een spel over de kerk en het geloof, is een heel creatieve en moderne manier, zegt een woordvoerder. Volgens het bisdom moet het  parochiebestuur zelf goed afwegen welke activiteiten geschikt zijn om in een gewijd gebouw te houden en welke niet.

Bron: kro.nl/katholiek