9 september: Open Monumentendag in de Abdij van Berne!

 

berne78

Ook de gemeente Bernheze sluit aan bij het landelijke thema. Op zondag 9 september openen de Bernhezer monumenten, waaronder de Abdij van Berne, gratis de deuren. Bij enkele monumenten kunt u ook genieten van heerlijke streekproducten uit Boergondisch Bernheze.

Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther. Adres: Abdijstraat 49. Zondag 9 september, van 11.00-17.00 uur – Let op: de abdij is vanaf 14.00 uur open!!! 

De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs teruggaat naar het jaar 1134. Daarmee is de Norbertijner abdij de oudste nog bestaande kloosterorde van Nederland. Vanaf de beginjaren van de orde werd er al bier gebrouwen en op de huidige abdij in Heeswijk was er een brouwhuis vanaf 1634. De Abdij van Berne opent haar deuren en presenteert haar stichter de heilige Norbertus die een echte Europeaan was, al in de 12e eeuw! Hij doorkruiste Europa om overal mensen met elkaar te verzoenen. De machthebbers sprak hij aan, de ‘kleine luiden’ kregen zijn aandacht. De Abdij is van binnen te bezichtigen vanaf 14.00 uur. Om 18.00 uur bidt de abdijgemeenschap.

Klik hier voor de prachtige folder.

Bron: Gemeente Bernheze

 

voor meer informatie over Open Monumentendag

Niet gecategoriseerd