De lont uit het kruitvat?

Benedictus heeft geen reactie gegeven op het memorandum van Vigano en zal dat ook  niet gaan doen,  zo maakte Gänswein duidelijk.

De bewering dat de emeritiuspaus de uitspraken van Vigano zou hebben bevestigd mist elke grond en is dus “fake-news” aldus Gänswein.

Vigano beweert dat Benedictus sancties zou hebben opgelegd aan McCarrick, die inmmiddels wegens misbruik, is afgetreden/ ontslagen als kardinaal. Vigano verwijt het Franciscus dat hij de sancties zou hebben opgeheven en dat hij zich daarmee plaatste in de rangen van de lieden die misbruik toedekten. 
Dat een en ander zo zou zijn verlopen werd bevestigd door een bestuurslid van de rechtse tvzender EWTN, in de VS. Hij behoort tot de kringen die grote moeite hebben met paus Franciscus.

De stellingname van Gänswein, die privésecretaris is van Benedictus en  tevens hoofd van de pauselijke huishouding van Franciscus,  maakt duidelijk dat het optreden van Vigano eerder geplaatst moet worden in de sfeer van verdachtmaking aan het adres van de huidige paus dan in de context van beschrijving van gebeurtenissen die zouden hebben plaatsgevonden.

Bron: Die Tagespost  en National Catholic Reporter.

foto:© Foto: Claudio Peri (ANSA)

 

Latere ontwikkelingen in La Stampa. klik hier

Niet gecategoriseerd