Documentaireserie Kruisheren Sint Agatha bij Omroep Brabant

Hij logeerde bij de zes kruisheren, observeerde hun gebruiken en hield diepgaande interviews. “Ik ben altijd nieuwsgierig naar mensen die anders leven dan de grote massa”, aldus Daan.

Sint Agatha

Vertrouwen

Door de vijf logeerweken kennen Daan en pater Joe Op de Kamp (76), die in het klooster in Sint Agatha woont, elkaar inmiddels goed. Joe weet dat Daan zijn koffie zwart drinkt en dat een stukje gebak er ook altijd wel ingaat. “Hij was een hele toegankelijke en prettige gesprekspartner”, vertelt Joe. Hij heeft inmiddels zes van de tien afleveringen van de documentairereeks al gezien. “Ik was verbouwereerd over hoe ik eruit zie, over hoe ik loop en praat”, grinnikt Joe. “Maar niet over wat ik zeg. Daar sta ik achter en dat heeft Daan prachtig verwerkt in de film. Hij heeft ons zijn erewoord gegeven dat ons vooraf alles zou laten zien wat er in de reeks en de film komt en dat hij eruit zou halen wat wij niet erin zouden willen hebben. Daar hebben wij hem vertrouwen in gegeven en dat heeft hij niet beschaamd.”

lees verder 

Omroep Brabant

De documentaire De Kruisheren van Sint Agatha geeft een kijkje in de ziel van deze mannen die hun leven doorbrachten binnen de muren van het klooster. Vanaf 17 oktober is de film als serie op Omroep Brabant te zien als onderdeel van het tv-programma ‘Goud van Brabant, bekijk de aflevering’.

In 2019 wordt de lange documentaire gepresenteerd.

 

Niet gecategoriseerd