‘China wil Bijbel en Koran aanpassen’

Volgens een Chinese topambtenaar is de Chinese regering van plan om de belangrijkste religieuze boeken zoals de Bijbel en de Koran te herschrijven.

De regering van de Volksrepubliek China zou religieuze geschriften zoals de Bijbel en de Koran willen herschrijven volgens socialistische waarden. Dat heeft een Chinese topambtenaar onthuld, schrijft de Britse krant Daily Mail.

Nieuwe edities van heilige boeken mogen geen inhoud meer bevatten die in strijd is met de overtuigingen van de almachtige Communistische Partij (CP), aldus de topambtenaar. Delen van de tekst die door de censuur als vals worden geclassificeerd, zouden worden gewijzigd of opnieuw worden vertaald.

Religieuze klassiekers

Zonder expliciet de Bijbel en de Koran te noemen, heeft de CP opgeroepen tot een uitgebreide evaluatie van de religieuze klassiekers die zich richten op een inhoud die de vooruitgang van de tijd niet weerspiegelt. Die opdracht werd al in november gegeven door de Commissie voor Etnische en Religieuze Zaken van het Nationale Comité van de Politieke Raadgevende Conferentie van het Chinese Volk.

Fundamentele waarden van het socialisme

De Franse krant Le Figaro schrijft dat de religieuze autoriteiten de instructies van president Xi Jinping moeten opvolgen en de ideologieën van de verschillende religies moeten interpreteren in overeenstemming met de fundamentele waarden van het socialisme en de eisen van het tijdperk. De ambtenaren werden opgeroepen om een religieus systeem met Chinese kenmerken op te bouwen. Een herwaardering van religieuze boeken zou voorkomen dat extreme gedachten en ketterse ideeën het land ondermijnen.

Nepnieuws

Het nieuws komt op een moment dat China harde kritiek krijgt op zijn acties tegen de Oeigoerse moslimminderheid in de Chinese autonome regio Xinjiang in het westen van China. Volgens VN-deskundigen worden ten minste 1 miljoen moslims vastgehouden in detentiecentra in Xinjiang. De Chinese ambassade in Londen heeft dit afgedaan als fake news.

bron: kro-ncrv katholiek nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *