Decemberaflevering van Herademing is verschenen

Steeds meer mensen ontdekken de rijkdom van de christelijke spiritualiteit. Herademing wil u inspireren met aandacht voor hedendaagse spirituele stromingen en oog voor bronnen uit het rijke verleden. Daarnaast biedt Herademing praktisch gebruiksmateriaal voor uw eigen spiritualiteit


in het decembernummer: Aardse mystiek

De Bijbel en de traditie van de christelijke spiritualiteit staan vol met symbolen en rituelen, die gebaseerd zijn op lichamelijke en zintuiglijke ervaringen. Zij geven ons toegang tot het goddelijk mysterie: de geurende olie waarmee Maria Jezus zalfde vóór zijn dood; het zout dat smaak geeft aan het leven; het licht dat zichtbaar wordt op de kandelaar. En – uiteraard – de menswording van God in de concreetheid van een lichaam. Op deze wijze wordt God present onder ons, opdat Hij zichtbaar en hoorbaar wordt en met onze eigen handen aangeraakt kan worden. Over aardse mystiek gesproken!

In dit nummer onder andere:

  • Wat is de relatie van God met de aarde? – Trees van Montfoort
  • Heiligheid in het alledaagse – Maaike de Haardt
  • Interview met Rowan Williams – Aardse mystiek bij Teilhard de Jardin

Het nummer is te bestellen via de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *