‘A Hidden Life’ te zien in Nederlandse filmtheaters

Vanaf vandaag is in de Nederlandse bioscopen de speelfilm A Hidden Life van de legendarische cineast Terrence Malick te zien.

Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Het gaat over de Oostenrijkse boer Franz Jägerstätter (vertolkt door August Diehl), die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi’s te vechten. Wanneer hij wordt geconfronteerd met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof in Jezus Christus en zijn liefde voor zijn vrouw, Fani (Valerie Pachner), en kinderen die hem op de been houden.

Franz Jägerstätter werd geboren op 20 mei 1907 in Sankt Radegund (Opper-Oostenrijk). Hij was een vroom katholiek, die het nationaal-socialisme als een antichristelijke bedreiging van de beschaving beschouwde. Vanwege zijn dienstweigering werd hij door het Duitse bewind ter dood veroordeeld. Op 9 augustus 1943 werd hij in de gevangenis van Brandenburg an der Havel met de guillotine om het leven gebracht.

Paus Benedictus XVI riep hem in juni 2007 uit tot martelaar. Op 26 oktober van dat jaar werd hij in Linz zaligverklaard. Zijn liturgische gedachtenis wordt jaarlijks gevierd op 21 mei, zijn doopdag.

bron: kro-ncrv/katholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *