Avond van de Martelaren

Vrijdag 3 april – 19.00 uur – Nicolaasbasiliek Amsterdam

Iedere Goede Vrij­dag bidt paus Fran­cis­cus de kruisweg bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste mar­te­la­ren. Kerk in Nood – ACN Neder­land or­ga­ni­seert in de St. Nicolaas­basi­liek te Am­ster­dam de Avond van de Mar­te­la­ren als gelegen­heid om met de paus mee te bid­den voor deze getuigen van ons geloof.

Pro­gram­ma

De avond begint om 19.00 uur met een Eucha­ris­tie­vie­ring met als hoofd­cele­brant Mgr. Punt, gevolgd door een kruisweg met ge­tui­ge­nissen en muziek tot ongeveer 21.15 uur. Ook Mgr. Hendriks en Mgr. Van Burgste­den zullen aanwe­zig zijn. Dit jaar horen we onder meer het verhaal van Pringantha Jayakody uit Sri Lanka die bij de aan­slag op Paas­zon­dag 2019 zijn vrouw verloor.
De ge­tui­ge­nissen laten zien dat het ook vandaag de dag niet vanzelf­spre­kend is om in vrij­heid in Christus te geloven. Gebed voor de mar­te­la­ren, hun nabe­staan­den én hun ver­volgers is daarom essentieel.

Details

datum:vrij­dag 3 april 2020
tijd:van 19.00 uur tot ~ 21.15 uur
locatie:St. Nicolaas­basi­liek, Prins Hendrik­kade 73, Am­ster­dam
organi­sa­tie:Kerk in Nood – ACN Neder­land
aanmel­den:(073) 613 08 20
www.kerkin­nood.nl/mar­te­la­ren

Vier Avon­den van de Mar­te­la­ren

Behalve in Am­ster­dam is er op nog drie plaatsen in het land een Avond van de Mar­te­la­ren:

dagdatumplaatslocatie
vrij­dag6 maartBredaSint Antonius­kathe­draal
vrij­dag13 maartZwolleBasiliek van Onze Lieve Vrouw Ten­hemel­op­ne­ming
vrij­dag27 maartMaastrichtBasiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee
vrij­dag3 aprilAm­ster­damBasiliek van de Heilige Nicolaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *