Bidden met de paus, woensdag en vrijdag a.s.

Op woensdag 25 maart, ging de paus voor in een dienst rond het Onze Vader. Afgelopen zondag riep Paus Franciscus christenen wereldwijd op om gezamenlijk het Onze Vader te bidden. Het moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland steunt deze oproep van harte.
Scriba ds. Rene de Reuver: “Het past bij de oecumenische visie van de Protestantse Kerk om gezamenlijk te doen wat gezamenlijk gedaan kan worden. Mooi om nu het coronavirus ook wereldwijd om zich heen grijpt, ook wereldwijd als christenheid dit gebed van Jezus te bidden. Gebed is wat ons allen verbindt.”

Vrijdag a.s zal paus Franciscus vanaf 18 uur op een leeg Sint-Pietersplein een speciale gebedsviering leiden in verband met de coronacrisis. Aansluitend zal hij de zegen Urbi et Orbi geven. KRO-NCRV zal hiervan live verslag doen vanaf 17.55 op NPO 2. Het commentaar wordt verzorgd door Wilfred Kemp.

De zegen Urbi et Orbi wordt normaliter alleen gegeven op Kerstmis, op het Paasfeest en bij de presentatie van een nieuwe paus. Dat paus Franciscus dit heeft besloten, geeft aan dat hij de huidige crisis als een buitengewoon ernstige toestand beschouwt. Bij de aankondiging afgelopen zondag van deze extra zegen Urbi et Orbi zei de paus: “We zullen dan luisteren naar het Woord van God. We zullen onze smeekbede laten opstijgen. We zullen het Allerheiligste Sacrament aanbidden.”

In dit verband wijzen we ook nog eens op diverse mogelijkheden tot gebed – online:

Online vieringen

Op zondag is er de Eucharistie op televisie via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2 en vanuit Hilversum worden elke dag een mis en een dagsluiting gestreamd. Verder zendt Radio Maria iedere doordeweekse ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur. In het weekend op zaterdag om 09.30 uur en zondag om 10.00 uur.

Het is ook mogelijk om dagelijks online de getijdegebeden mee te bidden met de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord in Oosterbeek.

bron: kro-ncrv/pkn
beeld:© nicolaassintobin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *