Joost Middelhoff overleden

Journalist Joost Middelhoff (72) is woensdag in Hilversum overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was als verslaggever werkzaam bij de KRO voor de programma’s Brandpunt en Kruispunt. Ook was hij nieuwsredacteur van de RKK-website katholieknederland.nl.

Joost Middelhoff, zoon van de journalist Kees Middelhoff (1917-2007), begon zijn loopbaan bij het Katholiek Nederlands Persbureau. Daarna kwam hij bij Brandpunt terecht, waarvoor hij tal van reportages maakte, in binnen- en buitenland. Zo deed hij medio jaren tachtig ook verslag van de grote hongersnood in Ethiopië, wat een blijvende impact op hem zou hebben.

Tijdens de economische crisis in de jaren tachtig maakte de KRO het tv-programma Brandpunt in de Markt, waarvan Middelhoff een van de presentatoren was.

Middelhoff volgde intensief het nieuws uit de katholieke wereld. In Rome deed hij veelvuldig verslag van conclaven, synodes, consistories en ad-limina-bezoeken. Zijn laatste tv-programma voor het RKK maakte hij bij de herdenking van 50 jaar Bisschoppelijke Mandement.

Zijn karakteristieke stem werd lange tijd gebruikt als de vaste voice-over van Kruispunt.

bron: kro-ncrv

beeld: ©broadcastmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *