Missen en uitvaarten in heel Italië opgeschort


De Italiaanse regering heeft bepaald dat in heel Italië ook godsdienstige vieringen vanaf vandaag tot 3 april moeten worden opgeschort om Covid-19 in te dammen. De Bisschoppenconferentie van Italië (CEI) heeft besloten met het decreet mee te werken. Dat betekent dat alle publieke heilige missen, kerkelijke huwelijkssluitingen en uitvaarten tot genoemde datum niet doorgaan.

De Italiaanse bisschoppen beseffen dat ,, de aanvaarding van dit regeringsbesluit op lijden en moeilijkheden stuit onder priesters en gelovigen. Maar is het noodzakelijk om zo een bijdrage te leveren aan de bescherming van de volksgezondheid.”

Het dodental door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de Noord-Italiaanse regio Lombardije steeg vandaag sterk. Een vertegenwoordiger van de lokale gezondheidsautoriteiten zei dat inmiddels 257 patiënten zijn overleden aan de ziekte Covid-19, ruim 100 meer dan een dag eerder.

In heel Italië zijn nu 366 mensen bezweken aan de gevreesde infectie, die vooral het noorden van het land lam legt. Het is de grootste toename in een dag, sinds het uit China afkomsthttps://www.rkkerk.nl/maatregel-nederlandse-bisschoppen-vanwege-het-coronavirus/ige coronavirus vorige maand de kop opstak in Italië. De teller stond zaterdag op 233. Ook het aantal bevestigde besmettingsgevallen nam in 24 uur tijd met een niet eerder vertoonde marge toe, van 5.833 naar 7.375. Van de tot dusver ontdekte patiënten zijn er 622 volledig hersteld, ongeveer 650 worden in het ziekenhuis verpleegd op de afdeling intensive care.

Het aantal nieuwe coronavirusgevallen staat zondag aan het eind van de middag wereldwijd op 109.032, inclusief 3.097 sterfgevallen, in 99 landen en gebieden. Sinds zaterdagmiddag 17.00 uur zijn er 4.129 nieuwe gevallen en 236 nieuwe sterfgevallen gemelhttps://www.rkkerk.nl/maatregel-nederlandse-bisschoppen-vanwege-het-coronavirus/d. Dat blijkt uit informatie die het Franse persbureau AFP uit officiële bronnen heeft samengesteld.

Voor de Nederlandse katholieke reactie klik hier

bron: kro-ncrv/katholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *