Ook vieringen met Pinksteren afgelast

Naar aanleiding van de aangescherpte regels rond het coronavirus heeft de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland na de bijeenkomsten met Pasen ook de publieke liturgievieringen met Pinksteren geschrapt. Ook de bijeenkomsten in kleine kring door de week gaan tot en met 31 mei niet door.

Pinksterzondag, eigenlijk de vijftigste paasdag, valt dit jaar op 31 mei.

Eerder al werden door de Nederlandse bisschoppen alle publieke vieringen op zaterdag en zondag afgelast. De kerken kunnen wel open blijven voor individuele bezoekers die komen voor gebed, om een kaars aan te steken of een gave voor de voedselbank te brengen. Zij moeten alle maatregelen van de overheid daarbij in acht nemen op het gebied van aantal, afstand, hygiëne en gezondheid, aldus het secretariaat van de Nederlandse kerkprovincie.

De Nederlandse regering heeft aangegeven dat er nog uitzonderingsmaatregelen komen voor uitvaarten en kerkelijke huwelijken. Als daar meer informatie over beschikbaar is, wordt dit bekendgemaakt.

Mensen kunnen nog wel een kerkdienst volgen via de televisie. Op zondagochtend wordt de Eucharistie uitgezonden via KRO-NCRV op NPO 2 (10.00 uur), vanuit Hilversum worden elke dag een mis en een dagsluiting gestreamd en ook de dagelijkse viering door paus Franciscus is rechtstreeks te volgen..

Als u hier klikt vindt u ook enkele aanwijzingen voor het volgen van vieringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *