Blinde politicus wordt novice bij jezuïeten

De 38-jarige Cyrus Habib is vice-gouverneur van de Amerikaanse staat Washington. Maar niet lang meer. Hij is van plan komend najaar toe te treden tot de jezuïetenorde.

De Democratische politicus is de zoon van Iraanse immigranten. Hij werd gedoopt toen hij 25 jaar oud was en aan de Universiteit van Oxford (VK) studeerde. De aanleiding voor zijn bekering was de kennismaking met de dominicanen van Blackfriars Hall in Oxford.

“Ik voelde me geroepen om mijn leven op een meer directe en persoonlijke manier te wijden aan de dienst van de gemarginaliseerden, om de zwakken sterker te maken, om degenen te helpen die lijden aan geestelijke wonden en om mensen te begeleiden die nadenken over hun toekomst”, schrijft Cyrus Habib in het Amerikaanse jezuïetenmagazine America.

De vice-gouverneur is sinds zijn achtste blind. Hij heeft driemaal kanker overleefd.

Pater Christopher Nguyen, de novicemeester van de jezuïetenprovincie USA West, zal Habib begeleiden op zijn eerste schreden op het pad naar volwaardig lidmaatschap van de Sociëteit van Jezus. “Ik weet dat hij zijn blindheid en zijn strijd tegen kanker zal gebruiken als een middel om andere lijdende mensen in de wereld te dienen”, zegt Nguyen in America.

De moeder van Habib, Susan Amini, werd later dan haar zoon katholiek gedoopt; zij is rechter in het gerechtshof van King County in Seattle. Habibs vader stierf in 2016 aan kanker. Diens dood zette de jonge politicus aan het denken over een priesterroeping.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld© kroncrv-v2-staging.s3.amazonaws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *