Stenen van Notre-Dame aangeboden op zwarte markt

Wegens de corona-pandemie is de bouwplaats van de Notre-Dame van Parijs gesloten. Dieven hebben daarvan geprofiteerd. Het lukte enkelen om stenen te stelen en op de zwarte markt te koop aan te bieden.

Hoewel de bouwplaats van de door brand verwoeste kathedraal is afgezet met staketsels tot drie meter hoog, ontdekten beveiligers afgelopen dinsdag twee mannen in de kathedraal, zo meldde de krant Le Parisien dit weekend. De gewaarschuwde politie vond ze verborgen onder een dekzeil. Volgens het rapport wilden de dieven stenen stelen en verkopen.

Volgens André Finot, woordvoerder van de kathedraal, bestaat er een zwarte markt voor stenen van de meer dan 800 jaar oude gotische kerk Notre-Dame. Een aantal is al te koop aangeboden op internet, maar die bleken niet echt te zijn, zegt Finot tegenover Le Parisien.

De werkzaamheden aan de kathedraal, waar op 15 april 2019 een grote brand uitbrak, werd afgelopen maandag opgeschort vanwege de corona-pandemie. De volgende dag kondigde de Franse regering een totale lockdown aan. Er werkten elke dag zo’n 100 bouwvakkers aan het zwaar beschadigde godshuis.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld:© cobouw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *