VS: Colorado schaft de doodstraf af

De staat Colorado heeft de doodstraf afgeschaft: gouverneur Jared Polis heeft nu zijn wet ondertekend. De katholieke bisschoppen van Colorado spreken van een ‘historische’ beslissing.

‘Wij geloven dat het menselijk leven heilig is, van conceptie tot natuurlijke dood’, zeiden de bisschoppen. ‘En we geloven dat God ons naar zijn beeld en gelijkenis heeft geschapen, dus we kunnen de waardigheid van ons leven niet verliezen.’

Colorado is de 22e staat in de Verenigde Staten die de doodstraf heeft afgeschaft. Tot dusver hebben drie gevangenen in de dodencel gezeten; haar executie straf is nu omgezet in levenslange gevangenisstraf.

De kerk ziet de doodstraf als illegaal

De bisschoppen schrijven dat de doodstraf ‘lang is toegestaan’ om de samenleving te beschermen tegen de meest gewelddadige criminelen. Ondertussen is het gevangenissysteem ‘zo ver ontwikkeld’ dat er ‘efficiëntere detentiesystemen’ zijn. Ze garandeerden de bescherming van de burgers zonder “de schuld definitief de mogelijkheid tot verbetering te ontnemen”.

Paus Franciscus veranderde in augustus 2018 de ‘Catechismus van de Katholieke Kerk’ . Sindsdien wordt de doodstraf vanuit katholiek perspectief niet langer als toegestaan ​​beschouwd.

(vaticaan nieuws – sk)

beeld:© https://www.vaticannews.va

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *