+ Frater Harrie van Geene

Tilburg – op zondag 19 april 2020 overleed frater Harrie van Geene (Den Bosch, 9 februari 1940). Hij was van 1990 tot 2002 algemene overste van de Congregatie van de Fraters van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid (Fraters CMM/Fraters van Tilburg).

Frater Harrie trad in bij de Fraters van Tilburg op 29 augustus 1957. Hij werd onderwijzer en gaf les op verschillende scholen. Intussen bleef hij met veel voldoening studeren en bekwaamde zich met name in Bijbelexegese. In zijn periode als algemene overste legde Harrie vele werkbezoeken af aan zijn medebroeders wereldwijd, en die internationale oriëntatie bleef. Dat kwam onder andere tot uiting in zijn betrokkenheid bij CMC, ‘Mensen met een missie’. Hij begeleidde diverse congregaties in het bestuur en bij kapittels. Na zijn bestuursperiode groeide het aantal nevenfuncties, met name op het gebied van spiritualiteit. Jarenlang was hij bestuurslid van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. In 2005 verhuisde frater Harrie naar de fratercommuniteit in woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en werd daar communiteitsoverste. Hij was zeer betrokken bij zijn medebroeders in de communiteit en gaf graag leiding aan het religieus gemeenschapsleven. In 2019 droeg hij zijn taak als communiteitsoverste over, maar zijn betrokkenheid bleef.

Uitvaart

Frater Harrie overleed na een kort ziekbed in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg. Op zaterdag 25 april nemen we in een liturgische viering afscheid van hem en zal hij worden begraven te midden van zijn overleden medebroeders op het Landgoed Steenwijk te Vught. Helaas zal dit vanwege de huidige situatie in besloten kring moeten plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *