Vaticaanse communicatiedienst publiceert digitale coronagids

Aartsengel Sint-Michiel, beschermer van het Evangelie – Cover van de nieuwe publicatie van het Dicasterie voor Communicatie © Bibliotheca Apostolica Vaticana

Het Dicasterie voor Communicatie heeft vrijdag een nieuwe digitale handleiding gepubliceerd ter ondersteuning van de gelovigen in deze barre coronatijden. De publicatie met als titel: Sterk in de beproeving bevat naast gebeden voor moeilijke tijden, een overzicht van kerkelijke tradities, aanwijzingen voor de bediening van de sacramenten en woorden van paus FranciscusDe ernstige situatie van zoveel landen in de wereld door de erg snelle verspreiding van het coronavirus stelt ons allemaal op de proef. Wij worden met een situatie geconfronteerd die enkele weken geleden nog ondenkbaar leek, als de plot van een sciencefictionfilm, stelde Andrea Tornielli, directeur van de edities van het communicatiedicasterie, bij de presentatie van de onlinepublicatie.

Tornelli herinnert eraan dat de mensheid in de loop van de geschiedenis al eerder met ernstige beproevingen werd geconfronteerd. Mee daardoor bezit de Kerk een schat aan kracht en hoop. Daarom kan dit boek alle christenen moed inspreken in deze periode van pijn, lijden, eenzaamheid en angst en een aanzet geven om in deze periode de nabijheid en tederheid van God te ervaren.

Het eerste deel van de publicatie bundelt gebeden, riten en smeekbeden voor moeilijke tijden. Deel twee geeft instructies van de Kerk in verband met de sacramenten, met vooral aandacht voor de eucharistie en hetn sacrament van de verzoening. In het derde en laatste deel zijn uitspraken van de paus sinds 9 maart opgetekend. Omdat het digitaal wordt gepubliceerd, kan het ook voortdurend worden bijgewerkt, luidt het.

Bron: Vaticannews.va/Kipa-Apic

beeld:© Musei Vaticani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *