Nieuw boek over 12 bedevaartsoorden dichtbij

In mei 2019 publiceerde journalist Paul Spapens Maria, de moeder van iedereen, waarin hij twaalf plekken in Vlaanderen en Nederland beschrijft waar Maria, spiritualiteit, eeuwenoude geschiedenis, erfgoed, levend volksgeloof en toerisme samenkomen. Een vervolg kon niet uitblijven.

In Heilige plaatsen, zalige plekken gaat de auteur op dezelfde manier tewerk, maar nu staan andere heiligen centraal. Godelieve bijvoorbeeld, voor altijd verbonden met het West-Vlaamse Gistel. Maar ook Bonifatius, ’t Heilig Paterke en ’t Heilig Bruurke, Adelbertus en de Martelaren van Gorcum. Opnieuw belicht Spapens op een vlot leesbare manier de rijke geschiedenis en cultuur van deze plekken.

Dankzij zijn journalistieke pen worden heden en verleden vlot verweven, de vele foto’s doen de rest. Voor enkele pelgrimsoorden zijn ook fietsroutes uitgewerkt. Ideaal voor een zomerse uitstap!

• Heilige plaatsen, zalige plekken, Paul Spapens, Berne Media, 2020, 162 blz, €16,90. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *