“Het is zo ver verwijderd van waar het Jezus om ging”

Onlangs is hij 80 jaar geworden: Eugen Drewermann, een theoloog met een vasthoudende eigen benadering, maar consequent gelovig en met een hart voor mensen. In de kerk was op een gegeven moment geen plaats voor hem, toen… hoe zou dat nu zijn?

Lees een interview met hem.

De beroemdste “kerkrebel” van Duitsland wordt 80

Eugen Drewermann: “Het is allemaal zo ver verwijderd van waar het Jezus om ging”

Eindelijk
De beroemdste “kerkrebel” van Duitsland wordt 80

Eindelijk kunnen de gelovigen hun stem laten horen. Volgens de theoloog Eugen Drewermann uit Paderborn is de Synodale Weg, als hervormingsproces echter niet voldoende. Wil de Kerk de geloofscrisis van onze tijd oplossen, dan zou zij op een heel andere manier moeten leren spreken over God en de mens.

Door Holger Spierig (epd) | Paderborn – 20 juni 2020

Focus

Kerkcriticus Eugen Drewermann ziet in de westerse wereld een toenemende geloofscrisis. Als de kerk niet reageert op de problemen en het lijden van mensen, zal ze meer en meer ‘teleurgestelde atheïsten’ produceren, waarschuwde Drewermann, die op 20 juni 80 is geworden. Mensen hebben meer dan ooit religie nodig omdat de wetenschappen geen antwoord hebben op de vragen over het lijden van mensen.
Drewermann sprak in dit interview ook over de hervormingskoers van de katholieke kerk, over het verbod om nog langer te doceren of te preken en over zijn persoonlijke overtuigingen.

Lees het volledige interview

beeld: © katholisch.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *