Zomerstop ‘algemene audiënties’ paus Franciscus

Afgelopen woensdag heeft de paus geen openbare catechese gegeven. Normaal gesproken doet hij dat elke woensdagochtend tijdens de zogenoemde algemene audiëntie. Maar vanaf vandaag is de Heilige Vader wat deze ‘audiënties’ betreft een maand lang in reces.

Sinds de grote uitbraak van SARS-CoV-2 in Italië spreekt Franciscus op woensdagochtenden geen menigten meer toe op het Sint-Pietersplein of in de Paulus VI-Aula. Toch hield hij volgens de gebruikelijke orde van dienst een toespraak op die ochtenden. Hij deed dat dan voor de Vaticaanse tv-camera in de Bibliotheek van het Apostolisch Paleis. Deze gelivestreamde toespraken zonder reëel publiek werden door het Vaticaan niettemin ‘algemene audiënties’ genoemd.

De paus is bezig met een catechesereeks over het gebed. Vorige week woensdag sprak hij over koning David van Israël als toonbeeld van een oprechte bidder. Na het julireces pakt de paus de catechesereeks weer op. De eerstvolgende keer is woensdag 5 augustus. Het is nog niet duidelijk of er dan al publiek bij de algemene audiëntie mag zijn.

bron: kro-ncrv

beeld: ©radiomaria.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *