Leerhuis Spiritualiteit

De Roerom vestigt graag uw aandacht op “Leeshuis Spiritualiteit” van de dominicanen.

Doel

Het doel van het Leerhuis Spiritualiteit was en is om mensen te bereiken binnen en buiten de officiële kerken, die behoefte voelen om zich nader te bezinnen op de bronnen van elke godsdienst: de spiritualiteit en de mystiek in hun verscheidenheid aan vormen. De inzet van het initiatief was van meet af aan een pastorale, in gesprek te zijn met deelnemers in hun vragen en ervaringen. Dit streven kreeg de naam ‘Mystiek op Straatniveau’.

Het Leerhuis organiseerde tal van cursussen, deels ook met leraren van buiten, die vanuit hun eigen meesterschap hielpen bij het in contact komen met bovengenoemde bronnen. Het Leerhuis heeft als specialiteit de Rijnlandse mystiek ontwikkeld, een van de grote mystieke stromingen in West Europa. Als speciale cursus willen we  de Zenmeditatie cursussen vermelden.

Er werden een aantal publicaties ontwikkeld, voor een deel in samenhang met de cursussen. Zij kregen alle de naam mee ‘Mystiek op Straatniveau’. Wij zoeken ook naar punten van overeenkomst in de mystiek van boeddhisme en christendom en islam en christendom. Daarnaast worden er reizen begeleid, op zoek naar bronnen van de West-Europese cultuur en spiritualiteit.

Ga naar de website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *