Nieuw: webinars ‘Kerk naar buiten, voorgaan in een veranderende corona-context’

Hoe kun je kerk naar buiten zijn in deze coronatijd? Door alle maatregelen is het een stuk lastiger geworden om het reguliere gemeentewerk gaande te houden. Kunnen we een open gemeenschap blijven voor onze omgeving, en hoe geef je daar leiding aan als voorganger? De Protestantse Kerk biedt in december drie gratis webinars aan voor predikanten en kerkelijk werkers over ‘Kerk naar buiten, juist in deze coronatijd’. Aanmelden kan vanaf nu.

De webinars over missionair gemeente-zijn duren vijf kwartier, ervaren docenten geven een mini-college en er is ruimte voor vragen en interactie. Deelname is gratis. 

Er zijn drie verschillende webinars:

1. In beweging komen, met de blik naar buiten

Over missionair zijn in jouw omgeving, en wat als die beweging in coronatijd soms stokt?
Datum en tijd: dinsdag 1 december, 10.30-11.45 uur
Docent: Gert-Jan Roest, theoloog en beleidsmedewerker missionair werk dienstenorganisatie Protestantse Kerk

2. Kerk als nieuwe familie? 

Hoe zijn we met elkaar verbonden als geloofsgemeenschap en hoe vormen we een grotere community met onze omgeving? Vragen die nieuwe (missionaire) uitdagingen laten zien, mede door deze coronatijd.
Datum en tijd: Vrijdag 4 december 2020, 13.30-14.45 uur
Docent: Remmelt Meijer, theoloog, pionier en coach en een van de auteurs van ‘Herkerken. De toekomst van geloofsgemeenschappen’.

3. Leiding geven met vertrouwen

Hoe ga je de gemeente voor en geef je samen vorm aan de missionaire cultuur in de gemeente, juist ook in deze dynamische corona-realiteit?
Datum en tijd: maandag 7 december 2020, 13.30-14.45 uur
Docent: Nadine van Hierden, docent organisatiekunde aan Protestantse Theologische Universiteit

Start opleiding Kerk naar buiten in 2021

Deze webinars geven u een voorproefje van de opleiding Kerk naar buiten, die in 2021 van start gaat. Voor predikanten en kerkelijk werkers is dit een een vernieuwde opleiding op missionair vlak. Het hart van de opleiding Kerk naar buiten is dat u handvatten krijgt om gemeenten theologisch te begeleiden bij het ontdekken van de Missio Dei en bij het doorvertalen naar de praktijk. U ontdekt hoe u gemeenten stimuleert en steunt om zich missionair te verbinden met hun context. De opleiding begint met los te volgen modules in het voorjaar van 2021 (februari, april, mei), het verdiepingsjaar start in september 2021. Meer informatie leest u via protestantsekerk.nl/kerknaarbuiten

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-880 18 80 of een e-mail sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *