Bij deze dagen

past een wens van de redactie

“Het is mijn oprechte verlangen dat wij, door de erkenning van de waardigheid van elke mens bij zouden dragen aan de wedergeboorte van het ideaal van broederlijkheid tussen alle mannen en vrouwen. 
Een schitterend geheim dat ons laat zien hoe we kunnen dromen en van ons leven een wonderlijk avontuur kunnen maken. Niemand kan het leven aan in zijn eentje. We hebben behoefte aan een gemeenschap die ons ondersteunt en helpt, waarin we elkaar kunnen helpen om vooruit te blijven kijken. Hoe belangrijk is het om samen te dromen!
In ons eentje riskeren we lucht-spiegelingen te zien, dingen die er niet zijn. Dromen daarentegen, die bouwen wij samen.
Laten wij dus dromen, als één enkele menselijke familie, als medereizigers uit hetzelfde vlees en bloed, als kinderen van dezelfde aarde die ons gemeenschappelijke huis is, ieder van ons met de rijkdom van zijn of haar geloof en overtuiging, ieder van ons met zijn of haar eigen stem, allemaal broeders en zusters!

Paus Franciscus in Fratelli Tutti.

De redactie van deze site maakt deze wens graag tot die van haar. Moge in deze dagen en in het nieuwe jaar die droom als een wonderlijk avontuur meer en meer in vervulling gaan, wij allen zusters en broeders!

Afbeelding: Kerststal in Maracay Venezula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *