Bisschop van Roermond gaat voor in ‘drive-innachtmis’ update

Het Megalandterrein in Landgraaf © Bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal op kerstavond op een podium op het Megalandterrein in Landgraaf voorgaan in de eucharistie. Volgens het bisdom is het in de gegeven omstandigheden door de coronapandemie, waarbij het aantal kerkgangers in Nederland tot maximum 30 wordt beperkt, niet mogelijk op een normale manier een middernachtmis te organiseren voor een groot aantal kerkgangers. 

Voor de meeste parochies betekent dit dat ze heel veel mensen moeten teleurstellen. Met de drive-innachtmis wil bisschop Smeets een alternatief bieden. Op het verharde gedeelte van het Megalandterrein – waar normaal gesproken het popfestival Pinkpop – wordt gehouden, is ruimte voor maximaal 500 personenauto’s. Zo kan toch een groot aantal mensen in één keer de viering bijwonen. Voorwaarde is wel dat bezoekers de hele viering lang in hun auto blijven zitten. In elke auto mogen ook alleen maar mensen zitten uit één huishouden. De deelnemers mogen uiteraard geen klachten hebben of quarantaineplichtig zijn.

Voor de drive-innachtmis van het bisdom Roermond, met medewerking van de gemeente Landgraaf en het evenemententerrein Megaland Landgraaf, worden naast het podium twee schermen opgesteld, zodat iedereen van uit elke auto goed zicht heeft. Het geluid van de viering zal via de autoradio te volgen zijn. Door de coronamaatregelen is het onmogelijk om in de kersteucharistieviering de communie uit te reiken of een collecte te houden. Het bisdom nodigt belangstellenden voor de drive-innachtmis uit om vooraf een gratis ticket te reserveren en het kenteken van de auto te registreren. Slechts auto’s die vooraf zijn aangemeld, worden toegelaten op het terrein. Tijdens de viering dienen de lichten en de motor van de auto uitgeschakeld te worden.

Lees meer over de drive-innachtmis in Landgraaf.

Op 17 december maakt het bisdom bekend:

Drive-in-nachtmis vanaf Pinkpopterrein gaat niet door

De drive-in-nachtmis vanaf het terrein van Pinkpop in Landgraaf op kerstavond 24 december gaat niet door. Dat heeft het bisdom Roermond vanavond bekendgemaakt.

Bisschop Harrie Smeets van Roermond blies de viering af na een negatief advies van de overheid. 

Bron: bisdom Roermond 

beeld: © https://images.unsplash.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *